Notícies

Mostrant de 1 a 10 de 52 notícies disponibles RSS

 1. Divendres, 26 de de març de 2021

  És la salut mental la pandèmia després de la COVID-19?

  L'Insitut de Salut Global de Barcelona, ISGlobal, ha publicat en l'últim any una sèrie de notes de debat que aborden preguntes fonamentals sobre la crisi de la COVID-19 i les estratègies de resposta. 

  Llegir més ">És la salut mental la pandèmia després de la COVID-19?"

 2. Dimecres, 5 de de maig de 2021

  Webinar IRISCAT per la Dra. Gemma Moncunill

  El dimecres 5 de maig la Dra. Gemma Moncunill d'ISGLOBAL parlarà sobre la seroprevalència i cinètica d'anticossos SARS-CoV-2 entre els treballadors sanitaris de l'Hospital Clinic després de sis mesos de seguiment en el proper Webinar d'IRISCAT.

  Llegir més ">Webinar IRISCAT per la Dra. Gemma Moncunill"

 3. Dimecres, 7 de d’abril de 2021

  Webinar IRISCAT pel Dr. Rafael de Cid

  Webinar IRISCAT titulat "GCAT cohort. Anatomia genòmica de la COVID19" de l'estudi COVICAT

  Llegir més ">Webinar IRISCAT pel Dr. Rafael de Cid"

 4. Dimecres, 17 de de març de 2021

  Webinar IRISCAT per la Dra. Ximena Goldberg

  Webinar IRISCAT titulat "Risk factors for depression and anxiety during the pandemic" de l'estudi COVICAT

  Llegir més ">Webinar IRISCAT per la Dra. Ximena Goldberg"

 5. Dijous, 18 de de juny de 2020

  Els gens poden determinar que algunes persones desenvolupin formes greus de COVID-19

  Un estudi internacional descriu que la vulnerabilitat de certes persones a el desenvolupament de formes clíniques greus en la infecció pel virus SARS-COV-2 pot estar influenciada per les seves característiques genètiques. Aquest treball col·laboratiu ha comptat amb la participació de l'CIBER en la seva àrea de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBEREHD), així com de Malalties Respiratòries (CIBERES) i el CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP).

  Llegir més ">Els gens poden determinar que algunes persones desenvolupin formes greus de COVID-19"

 6. Dimecres, 17 de de juny de 2020

  Un consorci mundial per estudiar els factors genètics associats a la COVID-19

  La COVID-19 és una pandèmia global i, com a tal, ha accelerat més que mai les col·laboracions internacionals que ja són habituals en la recerca biomèdica. En aquest sentit, per compartir coneixement i dades per estudiar el rol dels factors genètics en la susceptibilitat i intensitat del SARS-CoV-2, va néixer la COVID-19 Host Genetics Initiative, de la qual el projecte GCAT-Genomes for Life de l'IGTP en forma part. La iniciativa s'ha descrit en un article publicat a l'European Journal of Human Genetics.

  Llegir més ">Un consorci mundial per estudiar els factors genètics associats a la COVID-19"

  GCAT Genomes per la vida

 7. Dijous, 11 de de juny de 2020

  Un estudi epidemiològic avalua l’impacte de la COVID-19 en una població de 24.000 voluntaris catalans

  L'estudi COVICAT té per objectiu avaluar durant 12 mesos l'evolució de la incidència de la infecció de la població catalana pel coronavirus SARS-CoV-2, en un estudi epidemiològic prospectiu de cohorts poblacionals construïdes abans de la pandèmia. L'estudi s'està duent a terme en 24.000 persones voluntàries provinents de diverses cohorts poblacionals diferents i és una col·laboració entre el projecte GCAT-Genomes for Life, de l'IGTP, i dos grups de recerca d'ISGlobal i de l'Hospital Clínic de Barcelona.

  Llegir més ">Un estudi epidemiològic avalua l’impacte de la COVID-19 en una població de 24.000 voluntaris catalans"

  Estudi COVICAT

 8. Dilluns, 9 de de desembre de 2019

  Comença l'estudi GCAT Salut i Ambient

  Avui hem començat l'estudi GCAT Salut i Ambient per comprendre com impacta l'entorn immediat en la nostra salut. L'IGTP, juntament amb ISGlobal i els voluntaris del GCAT, començant pel propi equip de científics del projecte GCAT, hem començat a monitorar en la cohort GCAT la qualitat de l'aire, l'activitat física, la qualitat del son, el soroll, la llum, la proximitat a zones de trànsit i l'accés a zones verdes, entre d'altres, als que estem exposats en el nostre dia a dia.

  Llegir més ">Comença l'estudi GCAT Salut i Ambient"

  Aparells portàtils personalitzats de l'estudi GCAT Salut i Ambient

 9. Dijous, 31 de d’octubre de 2019

  Salut a Barcelona. Nova troballa sobre la connexió d'entorns urbans i salut

  Una investigadora de l'Hospital del Mar de Barcelona, ​​en conjunció amb equips d'ISGlobal-Barcelona, ​​UPF i altres han publicat un treball científic a la prestigiosa revista Environmental Research, on es relaciona la severitat de l'ictus amb la qualitat de l'entorn urbà.

  Llegir més ">Salut a Barcelona. Nova troballa sobre la connexió d'entorns urbans i salut"

  Mapa de la ciutat de Barcelona, esquerra concentració de PM2,5 i dreta concentració de NDVI

 10. Dilluns, 16 de de setembre de 2019

  El GCAT i el grup de recerca de Regulació Genòmica de l'IGTP-IJC han desenvolupat un nou mètode per detectar parentiu en dades d’ARN

  El GCAT i el grup de recerca de Regulació Genòmica de l'IGTP-IJC han desenvolupat un nou mètode per detectar parentiu en dades d'ARN d'un nou mètode per comprovar si les mostres amb l'ARN seqüenciat són de persones amb vincle familiar. Han demostrat que es pot utilitzar en grans conjunts de dades d'ARN seqüenciat per comprovar si les mostres provenen d'individus amb vincle o no, o per reconstruir arbres genealògics.

  Llegir més ">El GCAT i el grup de recerca de Regulació Genòmica de l'IGTP-IJC han desenvolupat un nou mètode per detectar parentiu en dades d’ARN"

  Projecte GCAT