GCAT | Ambient i Salut

ESTUDI EXPOSOMA GCAT

Accedeix al formulari de contacte a aquí

Viure en un entorn saludable comporta un major benestar i longevitat.

El nostre entorn juntament amb els nostres gens determina com ens enfrontem a la malaltia, afectant quan i com pot desenvolupar-se.

En col·laboració amb el BST i ISGlobal Barcelona, i amb la vostra ajuda, estem començant un nou estudi per mirar l'efecte sobre la salut de l'entorn i els nostres hàbits personals, mesurant els factors ambientals als que esteu sotmesos en la vostra vida quotidiana, com són les alteracions en la qualitat de l'aire, l'exposició lumínica nocturna, o la proximitat de zones verdes, entre d'altres.                                            


El projecte GCAT necessita voluntaris (restringit a les ciutats de Barcelona i Girona) que ja formin part del GCAT per participar en l'estudi GCAT-Ambient i Salut, on definirem i validarem els diferents mapes d'exposició ambiental.

Definint aquests mapes d'exposició podrem mesurar l'efecte de la contaminació a la nostra salut i plantejar accions científiques que la millorin, oferint solucions personalitzades al nostre perfil genètic.


Les malalties són el reflex combinat de l'acció dels nostres gens i dels hàbits de vida quotidians, dieta, exercici, tabac, etc. Però també són causades per l'exposició a les condicions ambientals en les que ens movem a diari i al grau d'exposició al que estem sotmesos, el que anomenem el mapa d'exposició ambiental.

Actualment la informació ambiental de la que es disposa és molt extensa i refinada, obtinguda amb avançats Sistemes d'Informació Geogràfica. Aquesta informació ens permet dibuixar el mapa de l'exposició ambiental del GCAT però necessitem validar-la i verificar-la amb mesures personals en un grup reduït de voluntaris.

Cada voluntari serà dotat d'un mòbil amb una aplicació GPS, un mesurador de contaminació atmosfèrica i un acceleròmetre (polsera que mesura l'activitat física), que recolliran dades ambientals en els seus desplaçaments ordinaris, durant el període d'una setmana. A l'interior dels habitatges també posarem un mesurador de contaminació atmosfèrica i un mesurador de llum nocturna. A més, es prendrà una petita mostra de sang (10ml) per tal de poder comparar-la amb la que es va prendre quan va començar la participació en el GCAT.

Si ets voluntari GCAT i desitges participar, deixa'ns les teves dades de contacte i et trucarem per a concertar una cita. Un cop definida la cita, el personal del GCAT-ISGLOBAL t'informarà i explicarà com realitzar les mesures amb els diferents aparells.

Accedeix al formulari de contacte a aquí