Genomes for Life | Ambient i Salut

Viure en un entorn saludable comporta un major benestar i longevitat.

El nostre entorn quotidià afecta sensiblement la forma com els nostres gens poden afrontar la malaltia, afectant quan i com pot desenvolupar-se.

En col·laboració amb el BST i ISGlobal Barcelona, i amb la vostra ajuda, estem començant un nou estudi per mirar l'efecte de l'entorn en la salut, mesurant els canvis als que esteu sotmesos en la vostra vida quotidiana, com són les alteracions en la qualitat de l'aire, l'exposició lumínica nocturna, o la proximitat de zones verdes, entre d'altres.


El GCAT necessita 200 voluntaris que ja formin part del GCAT per participar en l'estudi Genomes for Life'Ambient i Salut, on definirem el mapa de l'exposició ambiental.

Definint aquest mapa de l'exposició podrem mesurar l'efecte de la contaminació a la nostra salut i determinar accions científiques que millorin el nostre entorn, oferint solucions personalitzades al nostre perfil genètic.


Les malalties són el reflex combinat de l'acció dels nostres gens i dels hàbits de vida quotidians, dieta, exercici, tabac, etc. Però també són causades per l'exposició a les condicions ambientals en les que ens movem a diari i al grau d'exposició al que estem sotmesos, el que anomenem el mapa d'exposició ambiental.

Actualment la informació ambiental de la que es disposa és molt extensa i refinada, obtinguda amb avançats Sistemes de Información Geográfica. Aquesta informació ens permet dibuixar el mapa de l' exposició ambiental del GCAT però necessitem validar-la i verificar-la segons mètodes tradicionals en un grup reduït de voluntaris.

Cada voluntari serà dotat d'un mesurador, un actinòmetre, que recollirà dades ambientals en els seus desplaçaments ordinaris, durant el període d'una setmana. A més, es prendrà una petita mostra de sang (10ml) per tal de poder comparar-la amb la que es va prendre quan va començar la participació en el GCAT.

Si ets voluntari GCAT i desitges participar, cal que ens deixis les teves dades de contacte i el Banc de Sang i Teixits et trucarà per a concertar una cita. Un cop definida la cita, el personal del GCAT-ISGLOBAL t'informarà de com realitzar l'ús de l'actinòmetre.