← Altres notes de premsa RSS

Dijous, 8 de de juliol de 2021

Un estudi on ha participat Can Ruti troba marcadors genètics que fan passar una covid greu

S'han identificat 13 regions del genoma humà estretament associades amb una infecció greu

Vilaweb s'ha fet ressò de l'article que s'ha publicat a la revista Nature on l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), amb la participació del projecte GCAT,  ha participat en una anàlisi genòmica mundial per identificar els factors que fan que pacients amb la covid-19 desenvolupin una malaltia greu i que d'altres presentin símptomes lleus o siguin asimptomàtics.

Els resultatsm revelen que 13 regions del genoma humà (loci) estan estretament associades amb la infecció o una covid-19 servera. També s'han identificat factors causals com el tabaquisme i l'alt índex de massa corporal. L'estudi s'ha fet amb 50.000 pacients amb covid-19 i dos milions de controls no infectats de 25 països. L'IGTP ha aportat la informació clínica i genòmica de 5.000 voluntaris.

Aquest esforç global, anomenat COVID-19 Host Genomics Initiative (HGI), el va començar el març de 2020 Andrea Ganna, líder d'un grup a l'Institut de Medicina Molecular de Finlàndia (FIMM), a la Universitat de Hèlsinki, i Mark Daly, director del FIMM i membre del Broad Institute del Massachusetts Institute of Technology (MIT) i la Universitat de Harvard. L'IGTP s'hi va afegir a principis d'abril de 2020, just a l'inici del projecte.