← Altres notícies RSS

Dimecres, 21 de d’octubre de 2015

Presentació del Projecte GCAT

Avui s'ha presentat el projecte GCAT (Genomes per la Vida) impulsat per l’IMPPC i l’Institut Germans Trias (IGTP) amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits (BST).

A les instal·lacions de Banc de Sang i Teixits a l'Hospital Germans Trias a Campus Can Ruti Dr Manuel Perucho, Director de l'IMPPC i GCAT ha explicat el projecte.  El GCAT és un projecte de recerca genòmica en salut, que investiga quines són les components genètiques en la salut i les seves derivacions: la malaltia i el seu tractament. A partir d'una mostra biològica (anàlisi  de sang) es realitzarà la caracterització genòmica, que juntament amb les dades de salut i clíniques dels participants, permetrà estraure les conclusions sobre el rol del factors genètics individuals en l'estat de salut.

Han particpat en l'acte:

Dr Manuel Perucho, director de l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC) del Campus de Recerca Biomèdica Campus Can Ruti i Director del GCAT;  El director científic és el Dr. Rafael de Cid, biòleg i Investigador Principal del Grup de Recerca Malalties Genòmiques a l'IMPPC;  Dr Víctor Moreno és co-investigador col·laborador del GCAT,  Director del programa i cap de la Unitat de Biomarcadors i Susceptibilitat de l'Institut Català d'Oncologia;  Dr Lluís Puig és director assistencial del Banc de Sang i Teixits BST i coordina el programa de reclutament de participants en el projecte; Dr Manel Puig és director científic de l'IGTP al Campus Can Ruti, i  Dr Joan R Grifols és director del centre BST a l'Hospital Germans Trias i Pujol.