← Altres notícies RSS

Dijous, 31 de d’octubre de 2019

Salut a Barcelona. Nova troballa sobre la connexió d'entorns urbans i salut

La intuïció que tots tenim que un entorn agradable és més sa ha estat recolzat recentment per una nova evidència científica que certifica l'impacte del nostre entorn en la nostra salut. En aquest cas en una de les malalties comunes més devastadores, l'accident cerebrovascular isquèmic - ictus.

Una investigadora de l'Hospital del Mar de Barcelona, ​​en conjunció amb equips d'ISGlobal-Barcelona, ​​UPF i altres han publicat un treball científic a la prestigiosa revista Environmental Research, on es relaciona la severitat de l'ictus amb la qualitat de l'entorn urbà.

El treball s'ha centrat en una mostra de pacients de Barcelona (2761) i s'ha pogut desmostrar la relació de la qualitat de l'entorn, el soroll del trànsit, les àrees verdes i l'entorn construït amb una major severitat en l'accident vascular inicial.

Per a la gestió de la nostra salut i de la malaltia el coneixement de l'impacte que té l'ambient on expressem els nostres gens és essencial per poder integrar la nostra conducta amb la susceptibilitat o resistència personal, definida pel nostre bagatge genètic personal.

https://doi.org/10.1016/j.envres.2019.108725

Mapa de la ciutat de Barcelona, esquerra concentració de PM2,5 i dreta concentració de NDVI