← Altres notícies RSS

Dijous, 26 de d’abril de 2018

Un estudi relaciona càncer amb l'exposició de llum LED i pantalles a la nit

Es tracta d'un estudi internacional, dirigit per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), que continuarà aquesta línia d'estudis en col·laboració amb el projecte GCAT i la seva cohort.

L'estudi, d'àmbit internacional i dirigit per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) ha observat una associació entre nivells elevats d'exposició a llum blava durant la nit i un major risc de patir càncer de mama i de pròstata. La llum d'espectre blau és aquella que emeten la majoria de llums LED de tipus blanc i moltes pantalles de tauletes i telèfons mòbils.

La investigació, que es publica a la revista 'Environmental Health Perspectives', s'ha dut a terme en el projecte MCC-Spain, cofinançat pel Consorci d'Investigació Biomèdica en Xarxa d'Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP), i ha comptat amb dades mèdiques i epidemiològics de més de 4.000 persones d'entre 20 i 85 anys d'onze comunitats autònomes espanyoles. L'investigador de l'ISGlobal i coordinador de l'estudi, Manolis Kogevinas, ha recordat que "l'Agència Internacional d'Investigació en Càncer de l'OMS (IARC) ha classificat el treball en torn de nit com a probable cancerígen en humans".

Ariadna García, investigadora d'ISGlobal i primera autora de l'estudi, ha explicat que "donada la ubiqüitat de la llum artificial nocturna, determinar si incrementa o no el risc de càncer és un assumpte de salut pública".

En aquesta mateixa línia d'estudis, el projecte GCAT col·laborarà amb el grup del Dr. Kogevinas i ISGlobal Barcelona en un nou estudi sobre l'efecte de la contaminació a la nostra salut.

Llum LED i pantalles