← Altres notícies RSS

Dimecres, 13 de de setembre de 2017

El GCAT al congrés internacional Global Biobank Week 2017

Cap a l'harmonització en els Biobanc 2017

Anna Carreras, de l'equip GCAT, va presentar l'estat actual del projecte GCAT en la conferència Global Biobank Week 2017, celebrada a Estocolm del 13 al 15 de setembre de 2017. La presentació es va incloure en la sessió Biobanks and Electronic Health Records, i l'Anna va tenir l'oportunitat de presentar davant d'una audiència d'experts internacional els èxits actuals del projecte.

Durant el Global Biobank Week 2017: Toward Harmony in Biobanking 2017, tres organitzacions internacionals de Biobancs es reuneixen per discutir i col·laborar exhaustivament sobre biobancs i biopreservació de mostres i dades per a la investigació: el Consorci Europeu per a Recursos per a la Recerca de Biobancs i Infrastuctures Biomoleculars (BBMRI-ERIC), la Societat de Biopreservació i Biobancs de l'Orient Mitjà i Àfrica (ESBB) i la Societat Internacional de Repositoris Biològics i Ambientals (ISBER).

L'objectiu d'aquesta reunió va ser ajudar els investigadors a millorar l'atenció mèdica i disminuir la càrrega de mortalitat a tot el món. Els temes de la sessió van incloure la medicina personalitzada, la qualitat de les mostres, els esforços d'harmonització, la protecció de dades i el benefici per als ciutadans i la societat. Després de tres dies de discussions interessants, els experts van subratllar la importància de la col·laboració amb els pacients i la protecció de dades, posant als pacients, juntament amb els representants de clíniques, biobancs i investigadors, a la taula de la investigació present i futura.

El Global Biobank Week 2017 va ser un veritable èxit, i més de 850 persones van participar en aquesta primera edició.

Enllaços relacionats

Anna Carreras, del projecte GCAT

GBW