← Altres notícies RSS

Divendres, 10 de de novembre de 2017

Càncer de la Dona. Donem veu a les pacients

Cosmocaixa, Barcelona, 17 novembre 2017

B-Debate CÀNCER DE DONA,  dedica una sessió oberta al paper de les associacions de pacients i la seva interacció amb la recerca i els nous possibles tractaments.

Cada any es donen aproximadament 3,5 milions de defuncions per càncer en dones en tot el món (6.000 casos a Catalunya). Malgrat els avenços científics obtinguts en la classificació de subtipus tumorals i els determinants moleculars de la carcinogènesi, es requereix encara una clara millora en la prevenció i tractament precís de cada cas.

Els dies 17 i 18 de novembre experts internacionals es reuneixen a Barcelona per discutir sobre els últims avenços en investigació sobre del càncer que afecta a les dones. A part de discutir sobre els avenços científics, els experts volem compartir-los amb els pacients, i donar-los veu per discutir el seu punt de vista i necessitats, fonamental per orientar de forma més eficient els esforços de recerca i finançament.

Amb aquesta fita, es reuniran en un mateix espai i temps investigadors, metges, pacients i les seves associacions, cap la millora del diagnòstic i tractament.

Aquest B·Debate, una iniciativa de Biocat i l'Obra Social "la Caixa", conjuntament amb l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), pretén adreçar els principals reptes i necessitats actuals i del futur en el càncer en la dona alhora que es fomenta la participació dels pacients i associacions en la investigació del càncer de dones

Enllaços relacionats

B-debate