GCAT | COVICAT

ESTUDI COVICAT

La pandèmia Covid-19 suposa una emergència a nivell global, per això és molt important encarar els reptes científics i d'investigació derivats d'aquesta emergència sanitària per oferir solucions en el present i el futur. En aquest context i com a resposta a la pandèmia, el projecte GCAT vol posar el seu gra de sorra en la lluita contra la Covid-19 amb un nou projecte de recerca: l'estudi COVICAT. Estudi de Seguiment COVID-19 en les Cohorts de CATalunya.

Volem avaluar els símptomes de la malaltia COVID-19, i els factors associats amb la patologia, la immunitat, la transmissió, la susceptibilitat i el pronòstic. Així mateix considerem que cal estudiar com la pandèmia afecta les persones, concretament l'efecte que aquest aïllament causa a la salut física i mental.

És per això que demanem als participants GCAT que ens respongui un primer qüestionari online amb preguntes sobre els seus hàbits de vida i l'afectació que ha tingut el virus en ells i en el seu entorn.

Per completar l'estudi, necessitem participants que ens puguin proporcionar una mostra de sang. Les mostres de sang es faran servir per una anàlisi serològica per conèixer les infeccions i si es té immunitat al virus SARS-CoV-2, els resultats de les quals se notificaran si així ho desitgen. Aquesta prova es farà en diferents instal·lacions del Banc de Sang i Teixits en 5.000 participants del total de voluntaris de GCAT, per la qual cosa es farà una selecció que sigui representativa de la població. 

Finalment, durant els propers 12 mesos, recontactarem 3 vegades més amb els participants per a que ens contestin un petit qüestionari online de seguiment per actualitzar qualsevol canvi relacionat amb símptomes i la malaltia COVID-19.

Aquest estudi es duu a terme amb la col·laboració de l'institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), i inclou 24.000 persones de diferents estudis de cohorts catalanes.

Volem donar les gràcies a l'empresa Gureak Marketing pel seu suport operatiu en aquest estudi.


Cliqueu aquí si heu rebut el correu convidant-vos a donar una mostra de sang.


Aquí podeu veure l'evolució de les respostes de l'enquesta, per comarques.

Aquí podeu baixar-vos els fulls informartius de l'estudi COVICAT.

Per a qualsevol consulta podeu posar-vos en contacte amb nosaltres escribint a gcatbiobank(ELIMINAR)@igtp.cat o a covicat(ELIMINAR)@igtp.cat


Aquí podeu trobar diferents notícies i enllaços de premsa sobre el projecte COVICAT: